Innovatief schouwen en schoonmaken

Wekelijks vegen we op Lelystad Airport de start- en landingsbanen met onze Fod Boss. Bekijk de video en zie hoe we er snel en effectief voor zorgen dat deze schoon blijft. 

De grootste kans op schade bij vliegtuigen is niet zozeer gedurende de vlucht, maar juist tijdens het taxiën op de grond. Door het aanzuigen of wegblazen van steentjes, losse bouten of wat er verder allemaal op de start- en landingsbaan rondzwerft, wordt dit veroorzaakt. Binnen de vliegerij ook wel bekend als Foreign Object Damage (FOD). Al sinds 2019 werken we op en rond Lelystad Airport waar één van onze taken het wekelijks vegen van de start- en landingsbanen is. Om daarmee deze schade aldaar dus zoveel als mogelijk te voorkomen.

In eerste instantie verzorgden we dit met behulp van een veegzuigmachine, maar al gauw zijn we overgestapt op de zogenaamde Fod Boss mat. Hiermee wordt immers slimmer, zuiniger en milieuvriendelijker hetzelfde resultaat behaald. De veegmat werkt snel en effectief en kan gemakkelijk achter een gewone auto gemonteerd worden. Zo zijn we sneller en voordeliger klaar en is de baan weer vlot vrij van vuil die schade kan veroorzaken. Er wordt nu zo’n twee jaar gewerkt met de Fod Boss, waarbij de veegmat eenmaal is vervangen. De precieze rekensom is nog niet gemaakt, maar de CO₂ besparing ten opzichte van een standaard veegzuigmachine is enorm!

Daarnaast hebben we het concept doorontwikkeld en de Fod Boss ook onder een vluchtstrookkar gehangen. Zo kan er gedurende de reguliere schouw van de arealen waar wij verantwoordelijk voor zijn, regelmatig worden geveegd. Daardoor komt er minder vuil in de goten en kolken en wordt bijgedragen aan het terugdringen van CO₂ en kosten. Doordacht, duurzaam en doeltreffend dus.

RMS pb19 aanp

Op naar de toekomst

Bijpraten, vooruitblikken, toelichten… op de lentebijeenkomst voor de medewerkers van RMS passeerden al deze aspecten de revue. En niet alleen Erik nam de medewerkers mee in zijn pakkende verhaal, ook Jan van Setten was aanwezig.

RMS   werkenbij

Wees er snel bij!

Onlangs hebben we weer een vacature vervuld en binnenkort komt deze nieuwe strijder ons team versterken. Helaas is deze kans dus al verkeken, maar wees niet getreurd, want er zijn nog meer mogelijkheden om te komen werken in de wereld van RMS. Je moet er echter wel snel bij zijn!

RMS Service truck

Servicewagen zoekt een nieuwe baas

Daar staat hij dan: onze eigen, compleet uitgeruste servicewagen. Klaar om indien nodig op pad te gaan. En daarmee te worden ingezet om onderweg of ter plaatse op locatie allerlei reparatiewerkzaamheden aan onze vele voertuigen te kunnen verzorgen. Durf jij de gok te wagen en neem jij de bij ons openstaande plaats van monteur in?

Meer informatie over onze diensten?

We verzorgen zowel Asset, Traffic als Incident Management. Een totaalpakket aan diensten die enerzijds in elkaars verlengde liggen en elkaar anderzijds versterken bij de realisatie van onze werkzaamheden.

Road Maintenance Support

Wij zorgen ervoor dat de weg beschikbaar blijft en assets presteren. Altijd. Blijf op de hoogte en volg ons ook via social media.

Wil je bij ons komen werken?

Stuur een bericht en we nemen snel contact met je op.

Contact

Petroleumhavenweg 4
1041 AC Amsterdam
+31 8 50 64 77 94
info@rms-bv.nl

Klik hier voor onze Algemene Leveringsvoorwaarden.