Innovatief schouwen en schoonmaken

Wekelijks vegen we op Lelystad Airport de start- en landingsbanen met onze Fod Boss. Bekijk de video en zie hoe we er snel en effectief voor zorgen dat deze schoon blijft. 

De grootste kans op schade bij vliegtuigen is niet zozeer gedurende de vlucht, maar juist tijdens het taxiën op de grond. Door het aanzuigen of wegblazen van steentjes, losse bouten of wat er verder allemaal op de start- en landingsbaan rondzwerft, wordt dit veroorzaakt. Binnen de vliegerij ook wel bekend als Foreign Object Damage (FOD). Al sinds 2019 werken we op en rond Lelystad Airport waar één van onze taken het wekelijks vegen van de start- en landingsbanen is. Om daarmee deze schade aldaar dus zoveel als mogelijk te voorkomen.

In eerste instantie verzorgden we dit met behulp van een veegzuigmachine, maar al gauw zijn we overgestapt op de zogenaamde Fod Boss mat. Hiermee wordt immers slimmer, zuiniger en milieuvriendelijker hetzelfde resultaat behaald. De veegmat werkt snel en effectief en kan gemakkelijk achter een gewone auto gemonteerd worden. Zo zijn we sneller en voordeliger klaar en is de baan weer vlot vrij van vuil die schade kan veroorzaken. Er wordt nu zo’n twee jaar gewerkt met de Fod Boss, waarbij de veegmat eenmaal is vervangen. De precieze rekensom is nog niet gemaakt, maar de CO₂ besparing ten opzichte van een standaard veegzuigmachine is enorm!

Daarnaast hebben we het concept doorontwikkeld en de Fod Boss ook onder een vluchtstrookkar gehangen. Zo kan er gedurende de reguliere schouw van de arealen waar wij verantwoordelijk voor zijn, regelmatig worden geveegd. Daardoor komt er minder vuil in de goten en kolken en wordt bijgedragen aan het terugdringen van CO₂ en kosten. Doordacht, duurzaam en doeltreffend dus.

Delen

RMSsclbeeld

Veiligheid voor alles!

Veiligheid is en blijft belangrijk binnen de branche waarin wij onze werkzaamheden uitvoeren. Als organisatie pakken we hieromtrent onze verantwoordelijkheid en nemen we dit onderwerp serieus. Altijd. Zodanig dat we er doelgericht mee aan de slag zijn gegaan om ook dit onderdeel binnen RMS gecertificeerd te krijgen.

RMS werken bij

Kansen om bij ons te komen werken

Onlangs hebben we weer een vacature vervuld en binnenkort komt deze nieuwe strijder ons team versterken. Helaas is deze kans dus verkeken, maar wees niet getreurd, want er zijn nog meer mogelijkheden om te komen werken in de wereld van RMS.

Pijlsnel en doelgericht inzetbaar

Of het nu gaat om bruggen, tunnels, wegen of vliegvelden… We hebben spreekwoordelijk veel pijlen op onze boog en verrichten verschillende werkzaamheden op diverse plekken in het land. Dynamisch en daarnaast vooral doelgericht.

Meer informatie over onze diensten?

We verzorgen zowel Asset, Traffic als Incident Management. Een totaalpakket aan diensten die enerzijds in elkaars verlengde liggen en elkaar anderzijds versterken bij de realisatie van onze werkzaamheden.

Road Maintenance Support

Wij zorgen ervoor dat de weg beschikbaar blijft en assets presteren. Altijd. Blijf op de hoogte en volg ons ook via social media.

Wil je bij ons komen werken?

Stuur een bericht en we nemen snel contact met je op.

Contact

Petroleumhavenweg 4
1041 AC Amsterdam
+31 8 50 64 77 94
info@rms-bv.nl

Klik hier voor onze Algemene Leveringsvoorwaarden.